Estefania Moreno

Laura Otero

Sandra Luque


Fisioterapeutes

fisios@residenciacalella.com

DEPARTAMENT DE FISIOTERÀPIA

La fisioteràpia consisteix tant a prevenir com a tractar els processos propis de l’envelliment, amb la finalitat de mantenir la màxima autonomia.

DEPARTAMENT DE FISIOTERÀPIA

La fisioteràpia consisteix tant a prevenir com a tractar els processos propis de l’envelliment, amb la finalitat de mantenir la màxima autonomia.

El departament de fisioteràpia del nostre centre està format per tres fisioterapeutes que disposen d’un ampli gimnàs i d’una sala de teràpies equipada amb el material necessari per poder efectuar tots els tractaments.

Quan ingressa un nou usuari al centre, en primer lloc es realitza una valoració inicial per constatar l’estat d’aquest a la seva arribada.

Es tenen en compte ítems com:

→  Arcs articulars

→  Balanç muscular

→  Àlgias

→  La necessitat d’ajudes tècniques

→  Valoració de la marcha i del equilibri estàtic i dinàmic

A partir d’aquesta valoració, entre les tres fisioterapeutes, es plantegen els objectius a aconseguir amb l’usuari, seguits de la pauta de tractament individualitzat, si és necessari. En aquest cas, se li assigna un horari de gimnàs i/o teràpies, coordinat amb la resta d’activitats.

Tot usuari que acudeix al nostre centre està en observació continuada per poder fer un seguiment adequat. A partir d’aquí, s’estableix una reavaluació periòdica trimestral i una reavaluació continuada en funció dels canvis més rellevants que es poden produir en el dia a dia.

Activitats a l'àrea de Fisioteràpia​

  

→  Gimnàs

Es realitzen diversos tipus de tractaments, tant per a un manteniment de l’estat físic com per a la rehabilitació d’alguna patologia en concret (fractures, ictus…).

→  Fisioteràpia en plantes asistides

Les fisioterapeutes es desplacen diàriament a les plantes assistides per tractar a aquells pacients que per les seves característiques físiques o psíquiques necessiten una atenció més individualitzada.

→  Teràpies antiàlgicas i tractaments específics

Amb l’objectiu de preservar el benestar del resident; es posen en pràctica tècniques com acrioterapia, termoterapia, masoterapia, electroterapia, parafina, mobilitzacions, etc.

→  Fisioteràpia respiratòria

S’apliquen tècniques amb la finalitat d’augmentar la capacitat pulmonar i ajudar a l’expectoració de secrecions.

→  Grup de psicomotricitat

En un context lúdic i mitjançant jocs grupals dirigits per la terapeuta, es potencia i estimula la mobilitat corporal global de la persona, així com les relacions socials entre els participants.

Aquesta activitat es realitza conjuntament amb la terapeuta ocupacional i la educadora social.

Estefania Moreno

Laura Otero

Sandra Luque

Fisioterapeutes

fisios@residenciacalella.com

Contacte

C/ Costa i Fornaguera 112
08370 Calella, Barcelona, Espanya
Teléfon: +34 937 694 100
Email: mail@residenciacalella.com

Marisol-footer

Vols estar al dia?

Pascual-maragall-Segell-Inoblidable-2022
Logotipos-finales

"Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19"

Copyright 2023 © Residencia Mar i Sol. Powered by Benana Studio