Rebeca Millán

Educadora Social

animadoras@residenciacalella.com

EDUCACIÓ SOCIAL

L’Animació Sociocultural pretén apropar la persona gran a un entorn estimulador que incideixi en les seves funcions motrius, cognitives, sensorials i funcionals.

EDUCACIÓ SOCIAL

L’Animació Sociocultural pretén apropar la persona gran a un entorn estimulador que incideixi en les seves funcions motrius, cognitives, sensorials i funcionals.

El nostre departament d’Educació Social elabora, desenvolupa i organitza diferents activitats d’Animació Sociocultural en relació a una intencionalitat concreta: acollir i cobrir les necessitats relacionals, d’activació i autorealització dels nostres residents.

Aquests objectius es detecten i s’estableixen a partir de l’estudi individualitzat de cada persona, tenint en compte la valoració de les seves capacitats cognitives i físiques, i sempre que sigui possible, la manifestació dels seus desitjos i motivacions personals.

Per a la realització de les activitats de ASC disposem de diferents espais dins de la residència, sent el principal la Sala d’Animació; situada a la primera planta del centre. No obstant, qualsevol espai que faciliti i garanteixi tant la nostra intervenció com la participació dels residents, és aprofitable. Per aquesta raó, fem ús de les sales de 4a i 5a planta, i la sala de Planta general; així com el pati i la piscina durant els mesos d’estiu.

Finalment, puntualitzar que algunes de les nostres activitats es duen a terme conjuntament amb altres professionals del centre, a fi d’oferir una atenció integral als nostres residents. Així, les activitats de Arteterapia, Espai Recreatiu, Estimulació Sensorial, Musicoterapia i Taller de Costura, així com les festes i sortides, es realitzen conjuntament amb el departament de Terapia Ocupacional. En les activitats de Piscina y Psicomotricidad col·labora, a més, el departament de Fisioteràpia.

Programa d'activitats d'animació sociocultural​

  

→  Arteterapia

→  Bingo i cine

→  Espai recreatiu

→  Estimulació sensorial

→  Jocs de taula

→  Musicoterapia

→  Taller de costura

→  Taller de reminiscència

→  Taller de pintura

→  Taller de teatre

→  Piscina

→  Actuacions

→  Festes

→  Sortides

Una de les activitats més destacables del departament és el Taller de teatre. El teatre és una poderosa eina d’intervenció amb la gent gran, que ens permet treballar des de la memòria i l’expressió verbal i corporal, fins a l’autoestima, la cohesió grupal i l’accés als béns culturals; entre d’altres. Des de l’any 2013, a través d’aquest taller s’han impulsat diverses representacions teatrals; un camí que ha donat lloc a la consolidació de la Colla Mar i Sol, un grup d’actors i actrius tots ells residents del centre.

Les obres escollides sovint es vinculen a la tradició popular, com Sant Jordi o Nadal; però també es representen històries ideades i escrites pels propis residents. Un exemple és “La recerca del dècim perdut”, una obra transformada aquí en una petita pel.lícula que volem compartir amb tots vosaltres.

Rebeca Millán

Educadora Social

animadoras@residenciacalella.com

Contacte

C/ Costa i Fornaguera 112
08370 Calella, Barcelona, Espanya
Teléfon: +34 937 694 100
Email: mail@residenciacalella.com

Marisol-footer

Vols estar al dia?

Pascual-maragall-Segell-Inoblidable-2022
Logotipos-finales

"Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19"

Copyright 2023 © Residencia Mar i Sol. Powered by Benana Studio